12 d’abril del 2012

Recepta: Coca o Pa de pessic

Novament us volem presentar una recepta que a La Font del Rieral realitzem sovint. Es tracta del clàssic pa de pessic o coca. La Mª José, la cuinera de la tarda, prepara aquesta recepta cada dimecres amb l’ajuda dels infants de les estances Colors de lluna i L’estel blau. Així, els dijous a la tarda els nens i les nenes de l’escola gaudeixen d’un berenar ben dolç fet amb ingredients naturals.

Important: en aquesta recepta fem servir el vaset del iogurt com a mesura per calcular la quantitat a utilitzar de la resta d’ingredients, d’aquesta forma la recepta es converteix en més senzilla i fàcil de fer.

Ingredients: 1 iogurt natural, 3 ous, 1 mesura de iogurt d’oli, 1 mesura de iogurt de sucre, 3 mesures de iogurt de farina, 2 cullerades soperes de llevat, 2 o 3 cullerades soperes de cacau en pols (opcional) i 1 llimona.

Preparació:

Posar en un recipient els ous juntament amb el sucre, afegir-hi la farina amb el llevat i, tot seguit, el iogurt. Posar-hi també l’oli i una mica de ratlladura de llimona.

Si es vol es pot afegir a la barreja cacau en pols perquè tingui gust a xocolata. Tot seguit, remenar bé fins que quedi una mescla homogènia. Podeu fer servir la batedora elèctrica perquè la massa quedi ben fina.


 
A continuació, abocar la mescla en una safata per a forn recoberta amb paper d’alumini, perquè la coca no s’enganxi, i posar al forn a 180º. Als 20 minuts mirar que la massa hagi pujat i deixar que es vagi cuinant, entre els 35 i 45 minuts el pa de pessic estarà a punt. Finalment, cal deixar-lo refredar per poder-lo menjar més tard.


                                   
Consells:
Aquest pa de pessic o coca pot ser un bon berenar o esmorzar casolà que agradarà tant a petits com a grans. També, si voleu el podeu farcir o decorar amb xocolata, melmelada, fruita o amb algun altre ingredient que us agradi, perquè sigui més elaborat i gustós.  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada