20 d’abril del 2012

Sopar-Tertúlia

El passat dijous 19 d’abril es va dur a terme un nou Sopar-Tertúlia. Aquestes trobades, que es donen cap al vespre, estan destinades a les famílies de l’escola (amb la col·laboració de les educadores), i que tenen per objectiu crear un espai de trobada on compartir experiències i temes d’interès comú als pares i mares. Es crea un ambient amè tot parlant i compartint alguna cosa de menjar entre tots els assistents.


Aquesta vegada, dies abans del Sopar, es van proposar quatre temes per triar mitjançant un sistema de votacions a través de gomets.


 
Temes proposats:

Quin bon ús podem fer de les noves tecnologies amb els nostres infants?

Què vols aconseguir quan castigues al teu fill/a?

Què creus que necessita el teu fill/a que no li estàs donant?

Què vull saber per entrar a P3 amb el meu fill/a confiats i tranquils? 

 
 
El tema triat va ser el de les noves tecnologies, del qual van sorgir diverses conclusions: vivim immersos en una era tecnològica i per poder fer-ne un bon ús amb els infants, els adults les hem de conèixer i saber analitzar-les. Podem identificar tant aspectes negatius, com positius. Pel que fa als negatius: poden crear addicció, creació de realitat virtual... Pel que fa als positius: ens ajuden a fer gestions, comunicar-nos amb persones llunyanes, ens proporcionen un accés il·limitat al coneixement... Allò important és analitzar l’ús que en fan els infants, la dosificació i el contingut. Com a pares i mares donar unes pautes, exemple i posar límits, tenint sempre present que les noves tecnologies estan creades i destinades pels adults. La infantesa és per viure, créixer, fer descobriments i tocar coses tangibles, així els nens i les nenes aniran construint i entenent el món que els rodeja.


 

En el proper Sopar-Tertúlia, que serà el dia 24 de maig a partir de les 20:30h, es tractaran altres temes. Us animem a participar!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada